Menu
Preluăm responsabilitatea pentru valorificarea ambalajelor tale

Valorificarea deșeurilor de ambalaje poate părea complicată. Rolul nostru este să îți oferim o soluție simplă și corectă de a te conforma legislației în vigoare. Am gândit pentru tine un mix de servicii de mediu de tip one-stop shop.

img
Consultanță personalizată pentru îndeplinirea obligațiilor legale de gestionare a deșeurilor de ambalaje

Înțelegem specificul activității tale și acordăm consultanță pentru luarea celor mai bune decizii pentru un management eficient al resurselor, în deplină conformitate cu legislația generală și specifică.

img
Raportare

Realizăm raportări corecte și conforme. Reprezentarea intereselor și obligațiilor tale în relația cu autoritățile publice centrale și europene

img
Calculul amprentei de carbon

Realizăm calculul amprentei de carbon, folosind un proces acreditat international, ce poate fi inclus în raportările de sustenabilitate.

img
Campanii de conștientizare naționale sau în comunitățile locale, cu implicarea reciclatorilor

Organizăm vizite în fabricile de reciclare din GreenGroup și oferim suport informațional pentru campanii de prevenție, conștientizare și eco-design pentru ambalaje.

Contact

Oferim consultanță de mediu specializată, ne implicăm și lucrăm în echipă, ajutând clienții să își desfășoare activitatea în siguranță și să fie protejați financiar și legislativ.

Valorile minime ale obiectivelor de valorificare* şi, respectiv, reciclare** a deşeurilor de ambalaje
img
Plastice Diverse
img
PET
img
Sticlă
img
Hârtie/Carton
img
Ambalaje Metalice
img
Lemn
img
Aluminiu

* Includ cantitatea de deşeuri de ambalaje reciclată şi cea incinerată în instalaţii de incinerare cu valorificare de energie.

** Includ cantitatea de ambalaje de lemn care este reparată în vederea reutilizării.

img
Care este rolul nostru

În România, deșeurile de ambalaje sunt gestionate prin implementarea modelului Responsabilitatea Extinsă a Producătorului (REP).

GreenResources Management implementează răspunderea extinsă a producătorului (OIREP), direcționând fondurile de la producători către operațiunile de colectare, sortare și reciclare, pentru a se asigura că sunt atinse țintele de reciclare naționale.

img
Care sunt țintele privind valorificarea deșeurilor de ambalaje – în Obiectiv global de valorificare

Obiectivul global anual privind reciclarea deșeurilor de ambalaje, care trebuie atins la nivel național, este conform Legii nr. 249/2015:

- min 60% din greutatea totală a materialelor de ambalaj conținute în deșeurile de ambalaje, cu realizarea valorilor minime pentru reciclarea fiecarui tip de material conținut în deșeurile de ambalaje.

Gradul global de îndeplinire a Obiectivelor de către GreenResources Management 2019 2020 2021 2022

Avantajele clienților GRM
img
Expertiza
reciclării
img
Expertiza de
mediu certificată
img
Trasabilitatea
deșeurilor
img
Cost optimizat
și corect
img
Comunicare
deschisă
img
Calculul amprentei
de carbon