Menu
returo
Noutăți privind Sistemul de Garanție-Returnare

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat că Sistemul Garanție-Returnare (SGR) va fi lansat fără nicio perioadă de tranziție pe 30 noiembrie. Ministerul Mediului a trimis proiectul de Hotărâre de Guvern către ministerele avizatoare, clarificând detaliile legate de SGR. Nu va exista o perioadă de tranziție, iar sistemul va funcționa la nivel național după data menționată.

Ministrul a subliniat că stocurile vechi de ambalaje non-SGR pot fi vândute de producători înainte de a introduce cele noi pe piață, pentru a evita orice problemă pentru cetățeni legată de recuperarea garanției.

Reprezentanții industriei și specialiștii au discutat despre provocările de la debutul SGR, menționând că magazinele mari sunt pregătite în proporție de 70-80%, cu principalul risc fiind că cetățenii să nu poată recupera garanția. De asemenea, se aduc în discuție riscuri legate de logistică și funcționarea sistemului informatic, iar rata de colectare va depinde de proximitatea magazinelor față de locuințele cetățenilor. 

INFORMAȚII UTILE PRIVIND ÎNDEPLINIREA OBLIGAȚIILOR LEGALE DE IMPLEMENTARE A SISTEMULUI GARANȚIE-DEPOZIT

1. Introducere în Sistemul de Garanție-Returnare 

Familiarizează-te cu Sistemul de Garanție-Returnare (SGR), principalele sale coordonate de desfășurare și obligațiile tale legale în implementarea lui. 

Descarca documentul 

2. Înregistrarea în SGR și semnarea contractului cu RetuRO

Descoperă toți pașii necesari înregistrării în Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) și semnării contractului cu RetuRO.

Descarca documentul

3. Cerințe pentru codul de bare, logo SGR și ambalaje

Află cerințele pe care etichetele și ambalajele produselor tale trebuie să le respecte pentru a fi acceptate în Sistemul de Garanție-Returnare.

Descarca documentul