Menu
GRM articol foto
Procedura de înregistrare a operatorilor de produse sustenabile din plastic

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului au publicat în Monitorul Oficial la data de 25 septembrie 2023 Ordinul nr. 2.002/353/2023 prin care s-a aprobat "Procedura de înregistrare a operatorilor economici" care introduc pe piața națională alternative reutilizabile durabile sau care nu conțin plastic la produsele din plastic de unică folosință, sticle PET care conțin plastic reciclat și plastic reciclat pentru a fi încorporat în sticle PET.

Procedura se aplică acestor operatori economici și are ca scop gestionarea și reglementarea introducerii acestor produse pe piața națională.

Administrația Fondului pentru Mediu, autoritatea publică centrală din domeniul protecției mediului, și autoritatea publică centrală din domeniul economiei sunt responsabile de implementarea acestui ordin.

Operatorii economici trebuie să se înregistreze la Administrația Fondului pentru Mediu într-un termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a ordinului sau de la prima introducere pe piață a produselor menționate în ordin, în funcție de circumstanțe.

Află mai multe accesând acest link