Menu
Scoala sustenabila - resize
Academia de Reciclare ajunge la Școala Sustenabilă

Pentru a susține eforturile Școlii Gimnaziale ,,N.I.Jilinschi” din Vernești de a deveni una dintre cele mai sustenabile instituții educaționale din România, GreenResources, alături de GreenTech, au dotat școala cu un echipament inteligent pentru colectare a deșeurilor, unde elevii pot aduce deșeuri de ambalaje PET, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă.

Totodată, în perioada 1 – 5 iunie, GreenResources Management alături de parteneri au organizat și o competiție pentru elevii școlii, denumită Academia de Reciclare, o oportunitate de a marca două zile importante, Ziua Copilului și Ziua Internațională a Mediului.

Astfel, copiii care au adus deșeuri PET, doze de aluminiu și ambalaje de sticlă în aparatul inteligent amplasat în curtea școlii, au intrat într-o competiție cu premii. La fiecare depunere, aparatul calcula contribuția la reducerea amprentei de carbon, eliberând un bon cu puncte. În funcție de punctajul obținut, copiii au câștigat sacoșe pentru sortarea deșeurilor, insigne sau rucsacuri.